• Študentská firma 

          • Každý rok čaká študentov aplikovanej ekonómie podnikateľská výzva. Našu firmu sme založili 26.09.2023. Zvolili sme si názov, manažment, naplánovali predmet činnosti. Predajom 65 akcií sme vytvorili základné imanie v hodnote 130 eur. Naším cieľom bolo ponúknuť zákazníkom kvalitné, originálne výrobky a služby. Zamerali sme sa na výrobu háčkovaných hračiek - medvedíkov, zajačikov, korytnačiek, chobotničiek, včielok a na výrobu balzamov na pery s včelím voskom. Pripravili sme Miklášsky predaj koláčikov s punčom a  Valentínsky sladký nápoj lásky.

            Zároveň sme si zdokonaľovali svoje zručnosti a nadobúdali  skúsenosti v podnikaní. 

            Priaznivé výsledky nášho úsilia  sme zhodnotili na záverečnom valnom zhromaždení 30. 04. 2024 vo výročnej správe firmy. Prítomní akcionári schválili návrh na rozdelenie zisku, ktorý sme dosiahli.

            Naše podnikanie sme ukončili podaním daňového priznania a žiadosťou o výmaz z Obchodného registra študentských firiem.

            Študentská firma Alfa svoje ciele splnila, akcionárom sme vrátili  vložené vklady a  vyplatili dividendy vo výške 50 %. 

             

            Ďakujeme všetkým akcionárom i zákazníkom  za dôveru a  želáme veľa  úspechov našim nástupcom.

             

                                                Študenti aplikovanej ekonómie , 3.A trieda

          • Svetový deň mlieka

          • Mlieko je významným zdrojom bielkovín, vitamínov, minerálov a iných látok, ktoré sú zdrojom výživy pre ľudský organizmus a podieľajú sa na prevencii niektorých závažných ochorení, ako napríklad osteoporózy, trombózy alebo vysokého krvného tlaku. 

            Aj žiaci našej školy si 3. mája 2024 pripomenuli tento deň.  

            Na zdravie! 

          • Deň Zeme v školskej včelnici

          • 24. apríla 2024 z príležitosti Dňa Zeme prebehla v našej školskej včelnici zážitková exkurzia žiakov zo ZŠ Ing. O. Kožucha v Spišskej Novej Vsi. Šiestaci si s veľkým záujmom pozreli včelnicu, Apidomček, včelí náučný chodník a pomôcky, ktoré sa používajú pri ochrane včelára a pri výrobe medu. V závere exkurzie ochutnali med vyrobený v našej školskej včelnici a cvičná firma HONEYWARP prezentovala svoje výrobky.

            Žiakom ZŠ sa venovali študenti II.E Sofia Dráľová, Romana Michelková, z III.E Janka Ferenčáková, Nikol Majkuthová, Sarah Vašková, Sandra Olejníková, z III.B Linda Moskalová, Tamara Krajníková, Milica Kršková a zo IV.E Martin Valent.

          • Súťaž „Najlepší podnikateľský plán“ 

          • Dňa 25. apríla  2024 sa konala v Košiciach regionálna súťaž "Najlepší podnikateľský plán". Vyhlasovateľom prehliadky je Obchodná akadémia, Watsonova 61, Košice spolu s úradom KSK - odbor školstva. Z celého regiónu sa prihlásilo 10 súťažných prác.  

            Našu školu reprezentovali žiaci Vladimíra Kroščenová, Patrik Gerda, Patrik Kacvinský z II. L triedy s podnikateľským plánom „Malý kúsok šťastia“. 

            Žiaci sa na súťaž svedomito pripravili a svoju prácu obhajovali pred 3-člennou porotou. So svojim podnikateľským plánom obsadili  I. miesto. Porota skonštatovala, že prihlásené práce si udržiavajú vysokú úroveň z predchádzajúcich rokov a vzrástli aj prezentačné schopnosti súťažiacich žiakov.  

            Ďakujeme za reprezentáciu a  srdečne blahoželáme. 

          • Dlhodobé športové súťaže

          • Dlhodobé športové súťaže organizované KSK v spolupráci s RCM – CVČ Košice pokračovali regionálnym finále skupiny C v stolnom tenise dievčat dňa 24. 04. 2024. Postúpili 4 školy – Gymnázium Školská SNV, Gymnázium Javorová SNV, SOŠ ekonomická SNV, SZŠ Rožňava. Naše dievčatá obsadili 3. miesto. Dievčatám srdečne blahoželáme.

            Školu reprezentovali: Renáta Kočišová II. B, Daniela Čujová II. L, Timea Chlebová III. A, Karin Fedorová III. L

          • Exkurzia Áčko, a. s., Ružomberok

          • Dňa 24. 4. 2024 sme sa zúčastnili exkurzie vo firme ÁČKO, a. s. v Ružomberku. Zameriavajú sa na textilnú výrobu paplónov, vankúšov, a podobne. Výrobe sa venujú od roku 1991. Myšlienka na jej vznik vychádzala z dlhoročných skúseností, vedomostí a odborných znalostí jej ľudí. Svojimi výrobkami zásobuje veľkoobchody, maloobchody, hypermarketové siete v 12 krajinách Európy. Milá pani vedúca firmy, nás nechala sa poobzerať po firme a ukázala nám ako sa menia vstupy na výstupy v praxi. Prezreli sme si výrobu jednotlivých výrobkov, tlačenie etikiet s popisom výrobku, balenie hotových výrobkov na export až do predajní. 

            Na záver sme boli odmenení skromným darčekom a vlakom sme sa naspäť vrátili domov. 

            Ďakujeme za možnosť zúčastniť zaujímavej exkurzie. 

            Trieda 1. L

          • ISIC/ITIC zľava už aj v obchodoch TESCO!

          • Zaregistrujte si Váš platný preukaz ISIC alebo ITIC v aplikácii Tesco Clubcard a využívajte zľavu 10% na jeden nákup každý týždeň (pondelok až piatok).
            Potrebné informácie k registrácii nájdete na týchto stránkach:
            https://isic.sk/tesco-2/ alebo https://itic.sk/tesco/.
            V prípade, že Váš preukaz nie je platný, obnovte si platnosť zakúpením známky cez eshop www.objednaj-preukaz.sk (platí sa poštovné +3€, adresu doručenia si môžete zvoliť, akú chcete).
            V prípade, že ešte nie ste držiteľom preukazu ISIC alebo ITIC, zakúpte si ho podľa inštrukcie na našej škole.

          • Revolution train

          • V stredu 17.apríla študenti prvých ročníkov navštívili protidrogový vlak.

            "Revolution train" je medzinárodný projekt, ktorý v jedinečnom prostredí neprehliadnuteľného vlaku, prostredníctvom interaktívnej prehliadky objasňuje fungovanie mechanizmov vzniku drogovej závislosti, jej priebehu a následkov. Žiaci sa počas 100 minútovej prehliadky stali súčasťou skutočného príbehu o legálnych a nelegálnych drogách a závislosti.

            Ďakujeme @revolution_train za skvelý zážitok a veríme, že študenti si odniesli cenné informácie, vďaka ktorým budú svoje rozhodnutia zvažovať správne.

          • Mladý účtovník

          • Dňa 9. apríla sa uskutočnilo 1. kolo celoslovenskej olympiády Mladý účtovník. Súťaž obsahuje čiastkové príklady špecificky zamerané na konkrétne oblasti – napríklad dlhodobého majetku (obstaranie, odpisovanie, vyradenie, odpredaj), zásob (obstaranie, zaradenie, účtovanie zásob vlastnej výroby, spôsob účtovania A a B, kalkulácia cien, ocenenie zásob pri úbytku), prípadne oblasti pohľadávok a záväzkov (účtovanie u obidvoch strán – odberateľ aj dodávateľ). Po vyhodnotení výsledkov prvých 30 súťažiacich postupuje do 2. kola. Našu školu reprezentovali Kristína Mizeráková, Viktória Stašová a Nikolas Šimonič zo IV. B triedy. Do vysnívanej tridsiatky síce nepostúpili, ale určite na účtovníctvo nezanevreli. Svoje vedomosti zužitkujú na vysokej škole.

            Ďakujeme za reprezentáciu.

          • Regionálne kolo Mladý Európan 2024

          • Dňa 16. apríla 2024 sa v popradskom hoteli SATEL uskutočnilo regionálne kolo vedomostnej súťaže Mladý Európan 2024. Poslaním súťaže bolo zvýšiť povedomie participatívneho občianstva Európskej únie medzi študentmi stredných škôl. Nosnou témou boli všeobecné znalosti o histórii, geografii, osobnostiach a najvýznamnejších pamätihodnostiach EÚ. Hlavnými témami tohto ročníka súťaže rok sú: Európske voľby, Európsky rok zručností, podpora digitálnej gramotnosti a boj proti dezinformáciám, programy EÚ pre mladých ľudí a priority Európskej komisie. Podmienkou účasti tímu na regionálnom kole súťaže bolo odovzdanie stručného projektu o krajine aktuálne predsedajúcej Rade Európskej únie, teda o Belgicku, alebo o Maďarsku, krajine, ktorá bude predsedníckou krajinou v druhej polovici roka 2024.

            Súťažné tímy si zmerali svoje vedomosti v troch kolách. Prvé kolo tvoril vedomostný test, druhé kolo obrázkový test mediálnej gramotnosti a tretie kolo pozostávalo z prezentácie zameranej na osobnosti, dominanty a symboly Európskej únie.

            Súťaže sa zúčastnilo 11 stredných škôl z okresov Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Spišská Nová Ves a Levoča. Náš tím v zložení Katarína Bartošová, Lucia Fabianová a Erika Nováková z III.L sa v súťaži umiestnil na peknom 7. mieste.

             

            Blahoželáme

          • Akademický deň

          • V utorok 23. apríla 2024 sa uskutočnil pre prvákov a druhákov Akademický deň. Bola to prehliadka súťažných projektov, súťaže v písaní na počítači, prác SOČ, cvičnej firmy Honey Wrap, programu Erasmus (Malaga, Valencia, Valtice, Holandsko). Veríme, že sme vzbudili záujem, aby sa v ďalšom školskom roku zapojili do podobných aktivít aj mladší spolužiaci.

          • Krajské kolo SOČ

          • V krajskom kole 46. ročníka stredoškolskej odbornej činnosti, ktoré sa konalo v Košiciach na Strednej priemyselnej škole dopravnej, našu školu reprezentovali dvaja študenti: 

            Tamara Krajníková z 3. B triedy v súťažnom odbore 04 Biológia s prácou  - Vplyv mačiek na ľudské zdravie

            Martin Valent z 4.E triedy v súťažnom odbore 17 Pedagogika, psychológia, sociológia s prácou - Humanitárna a rozvojová pomoc.

            Tamare a Martinovi ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu a všetkých študentov povzbudzujeme k zapojeniu sa do tejto súťaže s možnosťou vybrať si a spracovať tému podľa vlastného záujmu a súťažiť v  niektorom zo 17 odborov SOČ.

          • Po stopách Jána Pavla II.

          • Dňa 09. apríla sa naši žiaci druhých ročníkov zúčastnili exkurzie v Poľsku s výstižným názvom Po stopách Jána Pavla II. Už ráno s nami do autobusu nastúpila aj výborná nálada a sprevádzala nás počas celej cesty. Prvou zastávkou bol Sanktuárium Božieho Milosrdenstva v Krakove. So sprievodkyňou sme pokračovali prehliadkou historického mesta Krakov. Na malú chvíľku sme zrelaxovali pri obede a autobusom sme pokračovali do rodného domu Jána Pavla II. vo Wadowiciach.

            Plní zážitkov a výbornej nálady sme nastúpili do autobusu smer domov.

            Takže, milé Martušky a Martuškovia (tak nás oslovovala naša poľská sprievodkyňa Martuška), dúfam, že si to ešte niekedy v plnej zostave zopakujeme

          • Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?

          • Deň narcisov sa tradične nesie v žltej farbe umelých a živých narcisov. 18. apríla 2024 sa študenti našej školy zapojili ako dobrovoľníci do zbierky, aby vyjadrili našu spolupatričnosť a podporu pacientom s onkologickým ochorením.

            Ľudia, ktorých stretli otvorili svoje srdcia i peňaženky a spolu vyzbierali 446,75 € (Ema s Vanessou 168,35 €; Vanda so Sabinu 116,25 €, Veronika s Matúšom 84,55 €, Saška s Kamilom 77,60 €) . Dobrovoľníkom patrí poďakovanie, že to zvládli v studenom počasí. Peniaze budú použité na významné projekty napr. na onkoporadňu, parochne pre pacientky, jednorázové finančné príspevky, podporné skupiny pre pacientov, ich príbužných a pozostalých, na prevenciu a iné potrebné účely.

          • Manické monológy

          • Hovoriť o duševnom ochorení nemusí byť tabu

            V rámci predmetu Spoločenská komunikácia a prevencie duševného zdravia navštívili študenti 2. A Divadlo Kontra, kde si pozreli dramatizáciu v podobe scénického čítania s názvom Manické monológy, skutočné príbehy ľudí, ktoré spochybnia predstavy o tom, čo znamená žiť s duševnou chorobou. Príbehy ľudí rôznych rás, pohlaví, veku a národností, ktorých spája odvaha rozpovedať o svojej bolesti a boji, ale tiež o víťazstve a nádeji. Stigma môže byť nebezpečnejšia než choroba. Chceme a môžeme to zmeniť naším prístupom. Ďakujeme Divadlu Kontra za pozvanie, osvetu a nezvyčajný umelecký zážitok.

          • Súťaž v SIP

          • V dňoch 25. - 27. marca 2024 sa na Obchodnej akadémií v Prievidzi uskutočnil 58. ročník celoslovenského kola súťaže žiakov stredných škôl v spracovaní informácií na počítači. Na tejto súťaži sa zúčastnilo 44 najlepších, ktorí si zmerali sily v súťažných disciplínach: písanie na počítači, úprava textu na PC – UTX a profesionálne spracovanie textu – wordprocessing. V súťažnej kategórii písanie na počítači sa na tejto celoštátnej súťaži zúčastnila aj žiačka našej školy Veronika Vaverčáková z II. B triedy, ktorej ďakujeme za veľmi pekný výkon a za reprezentáciu školy.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola ekonomická
      • +421534421757
      • Stojan 1 052 01 Spišská Nová Ves Slovakia
      • 035568381
      • 2022050085
      • Konzultačné hodiny na úrovni vedenia školy: Streda od 12. 00 h – 15. 00 h Na úrovni triedneho učitela: Utorok, Štvrtok od 10. 20 h - 11. 20 h